Neem een smulpapenpauze bij een van onze Maîtres Restaurateurs
1
De Loire à Vélo, dat smaakt goed
Fietsen en het ontdekken van de Loirekastelen, daar krijg je trek van.
Gelukkig heeft de Loire à Vélo route ook gastronomisch erfgoed!
Rillettes en kaantjes uit Tours, crottin de Chavignol geitenkaas, Sainte-Maure de Touraine geitenkaas, bitterkoekjes uit Orléans, Loirevis, fruit en groenten zoals Sologne asperges en kersen uit de buurt van Orléans, tarte Tatin…
Prikkel uw smaakpapillen en proef de levenskunst van de Loirestreek!U vindt al deze streekproducten, regionale specialiteiten en traditionele en creatieve recepten op de tafels van onze meester chef-koks in de Loirestreek.
De in 2007 gecreëerde titel ‘Maître Restaurateur’ (Meester chef-kok) beloont restaurants waar alles “fait maison” (zelfgemaakt) is op basis van onbewerkte, normaliter verse, seizoensproducten.
De overige criteria voor dit keurmerk zijn een voorkeur voor plaatselijke leveranciers en de vakbekwaamheid van ambachtslieden uit de Loirestreek. Verder zijn de kwaliteit van de service en de ontvangst ook van groot belang. .
Op de Loire à Vélo fietsroute komt u meer dan 100 Maîtres Restaurateurs tegen!
carte maitre restaurateur
Er is een restaurant voor alle smaken en alle budgetten: van gastronomische en traditionele restaurants tot bistro’s, tavernes en brasserieën!
Lunchen of dineren aan een tafel van een Maître Restaurateur is dé garantie voor een maaltijd die bereid is door iemand met liefde voor zijn vak.
Want een Maître Restaurateur zijn is de kunst …
Van het verheffen van streekproducten met een vakkundigheid van hoog niveau!